Ask a question

2790 questions

3205 answers

2432 comments

9765 members

Ask a question
0 votes
65 views
in Vehicle tracking by

Hi, I have a problem connecting DS18b20 with FMB 120. Value is 0 in 1 Wire data in the configurator (1.7.22).

Wiring Colors of connectivity : 

  • Balck(FMB120) with Black (DS18b20)
  • Blue (FMB120) with Red (DS18b20)
  • Green (FMB120) with Yellow (DS18b20)

Looking forward to the solution. For any query please feel free to contact.

1 Answer

+1 vote
by

Hello

The connection is correct

The window that you are showing concerns the determination of the source in which it will be possible to read a specific temperature sensor for 1- Wire - e.g in the case of using several temperature sensors

With connection 1 sensor 1- Wire , by default, the temperature will be shown in the I / O - Dallas Temperature 1 section

or

Status I / O info Dallas Temperature 1

And will be send on your server as AVLID 72

72 Dallas Temperature 1

Please verify it

Best regards 

by
Hi Thanks for the response.

I am using only 1 DS18b20 with the mentioned wiring connection.

But I am unable to get the readings of temperature which is always shows 0 on configurator and in avl too.
by
Hello

Please verify the connection again from the PIN level

https://wiki.teltonika-gps.com/view/FMB120_First_Start#2x6_socket_pinout

PIN 10- 1WIRE POWER - on power supply DS18b20- red (voltage 4-5 vdc)

PIN 11-1WIRE DATA- on signal DS18b20- yellow

PIN 7 GND (-) - on ground wire DS18b20 - black

Next please connect the device to the configurator and provide  the screenshots for the section

Status => I / O info

Where we can see Dallas Temperature info

Best regards
by

Hi 

Thanks for your response. I have assembled the physical wiring as mentioned on the 

https://wiki.teltonika-gps.com/view/FMB120_First_Start#2x6_socket_pinout

After that please see the screenshot of the configurator

by

Hello

Hello

It looks like your sensor DS18b20 is broken

Please check another one

Best regards